Verschillende soorten trapbekleding

Natuurlijk is het vaak een kwestie van smaak bij het kiezen van de juiste trapbekleding. Toch is het goed om van tevoren over een aantal punten na te denken die van belang zijn voor een goede keus.

Waar staat de trap?

Wat veel mensen onderschatten bij een trap die in een open kamer staat, is dat deze zeer aanwezig is en zelfs sfeerbepalend kan zijn. Start je zoektocht dus met het uitkiezen van de juiste kleur en materiaal en kijk of dit aansluit bij de rest van de kamer.

Voor een afgesloten trap die niet in het zicht staat, zoals in een gang of hal, zijn deze elementen minder van belang. Echter, niet elk materiaal is altijd even geschikt.

Zelf bekleden is precisiewerk

Zelf trapbekleding monteren is niet gemakkelijk. Het is maatwerk, dit komt doordat elke tree anders is. Elke tree moet apart worden opgemeten voor het beste resultaat. Naast dat het een precisiewerk is, kost het ook veel tijd en is het echt een kwestie van een paar keer gedaan hebben voordat je een trap netjes kunt bekleden.

Bij het bekleden van een trap kun je vaak kiezen uit verschillende soorten trapbekleding. De twee belangrijkste manieren die wij hieronder uitleggen zijn trappen met tapijt en trappen met sisal bekleding. Hieronder een opsomming van de voor- en nadelen van beide soorten trapbekleding.

Trappen met tapijt

Trapbekleding met tapijt wordt vaak gebruikt om de trap in precies dezelfde kleur en stof uit te voeren als de vloerbekleding. Het grote voordeel hiervan is dat de trap goed past in de kamer waar deze staat en niet opvalt. Andere voordelen van trappen met tapijt is dat deze vaak warm aanvoelen. Verder geven dit tapijt trappen altijd meer grip, waardoor de kans op ongelukken wordt verkleind. Ideaal voor kleine kinderen of mensen die slecht ter been zijn.

Een bijkomend voordeel van dit soort trapbekleding is dat vlekken relatief makkelijk te verwijderen zijn. Wanneer je vlekken maakt kun je het beste direct reageren door met een vochtige doek met lauwwarm water de vlekken te deppen.

Voordelen:

  • Altijd warme voeten
  • Veel grip
  • Keus uit een veelvoud van kleuren
  • Prijs is vaak voordelig
  • makkelijk vlekken verwijderen

De verschillende soorten tapijt in ons assortiment bestaan voornamelijk uit Parade Tapijt, Bonaparte Tapijt en Desso Tapijt. Ons complete assortiment in tapijt trapbekleding staat opgeslagen in onze opslagruimte in Best. Ben u geïnteresseerd in één van onze tapijten op de website? Vraag dan hier een gratis offerte aan.

Sisal trapbekleding

De sisal trapbekleding komt oorspronkelijk uit Mexico waar het vernoemd is naar een klein plaatsje aan de noordkust. Sisal bestaat voornamelijk uit sterke vezels van de Agave plant die in Zuid-Amerika groeit. Het wordt met name gewonnen uit de bladeren van deze planten.

Trapbekleding gemaakt van sisal oogt vaak natuurlijk en past daarom ook goed in een setting waar veel andere duurzame producten of natuurlijke afwerkingen zijn gebruikt.

Een goed voorbeeld om te weten hoe sisal eruit ziet en aanvoelt is sisal touw. De latex rug maakt sisal bekleding moeilijker te monteren dan normale trapbekleding. Laat dit dus alleen doen door stoffeerders die ervaring hebben met het leggen van sisal bekleding. Het maakt hierbij niet uit of het om een rechte trap of draaitrap gaat.

Voordelen:

  • sisal trapbekleding is vocht absorberend
  • Natuurlijke uitstraling
  • slijt nauwelijks

Advies voor de juiste trapbekleding?

Wilt u meer informatie en advies op maat? Vraag een gratis offerte aan en kom in contact met onze experts.

Samen met u kijken we naar de juiste oplossing voor uw trap.