Sisal

Sisal Trapbkleding

Sisal is een tropische vezel en wordt vooral voor touw en vloerbedekking gebruikt. Sisal wordt gewonnen uit de bladeren van plantensoort Agave. De vezel is vernoemd naar het Mexicaanse havenstadje Sisal, vanwaaruit de meeste sisal wordt geëxporteerd.

Hamat natuurtapijt voor puur en natuurlijk genieten. Als specialist in het leggen van sisal-kokos natuurtapijt, werken wij enkel met de sterkste kwaliteiten van Hamat. Sisal heeft een natuurlijke uitstraling en is zeer robuust en sterk, past uitstekend bij houten vloeren en mensen die van pure, eerlijke materialen houden.

Ook de schoonloopmatten van Hamat voldoen aan de hoogste eisen.

Meer over Sisal

Sisal is een natuurproduct, met een prachtige uitstraling die niet te vergelijken is met gewoon tapijt. Het sluit daarom ook zeer mooi aan bij houten vloeren.

Sisal trapbekleding past ook goed bij laminaat of tegel vloeren.

Sisal vloerbedekking is praktisch onverslijtbaar en daarom duurzaam. De fijn geweven soort die we gebruiken is nog sterker dan de grovere soorten sisal
Sisal is vernoemd naar de Mexicaanse havenstad Sisal, vanuit deze plaats werd vroeger de meeste sisal geëxporteerd. De naam van het plaatsje komt van het Maya siísil, hetgeen ‘vochtigheid‘ betekent.

Sisal is een natuurlijk product, het wordt gemaakt van de vezels van een bepaalde plantensoort: de Agave (Agave Sisalana) die voornamelijk in Zuid Amerika groeit. Ook komt deze plant voor in Afrika, India en Azie. Sisal kent men voornamelijk van het sterke sisal touw, maar dankzij de moderne weeftechnieken maakt men er ook karpetten(matten) en vloerbedekking van. Meer informatie over sisal kunt u vinden op Wikipedia

Waarom trap-bekleden.nl?

  • trap-bekleden is specialist in het stofferen van trappen met sisal
  • Al ruim 15 jaar ervaring in het leggen van sisal bekleding
  • De beste kwaliteit door gebruik van ondertapijt
SAMPLES AANVRAGEN