Sisal

Sisal Trapbkleding

Sisal is een tropische vezel en wordt vooral voor touw en vloerbedekking gebruikt. Sisal wordt gewonnen uit de bladeren van plantensoort Agave. De vezel is vernoemd naar het Mexicaanse havenstadje Sisal, vanwaaruit de meeste sisal wordt geëxporteerd.

Hamat natuurtapijt voor puur en natuurlijk genieten. Als specialist in het leggen van sisal-kokos natuurtapijt, werken wij enkel met de sterkste kwaliteiten van Hamat. Sisal heeft een natuurlijke uitstraling en is zeer robuust en sterk, past uitstekend bij houten vloeren en mensen die van pure, eerlijke materialen houden.

Ook de schoonloopmatten van Hamat voldoen aan de hoogste eisen.

Meer over Sisal

Sisal is een natuurproduct, met een prachtige uitstraling die niet te vergelijken is met gewoon tapijt. Het sluit daarom ook zeer mooi aan bij houten vloeren.

Sisal trapbekleding past ook goed bij laminaat of tegel vloeren.

Sisal vloerbedekking is praktisch onverslijtbaar en daarom duurzaam. De fijn geweven soort die we gebruiken is nog sterker dan de grovere soorten sisal
Sisal is vernoemd naar de Mexicaanse havenstad Sisal, vanuit deze plaats werd vroeger de meeste sisal geëxporteerd. De naam van het plaatsje komt van het Maya siísil, hetgeen ‘vochtigheid‘ betekent.

Sisal is een natuurlijk product, het wordt gemaakt van de vezels van een bepaalde plantensoort: de Agave (Agave Sisalana) die voornamelijk in Zuid Amerika groeit. Ook komt deze plant voor in Afrika, India en Azie. Sisal kent men voornamelijk van het sterke sisal touw, maar dankzij de moderne weeftechnieken maakt men er ook karpetten(matten) en vloerbedekking van. Meer informatie over sisal kunt u vinden op Wikipedia

Waarom trap-bekleden.nl?

  • trap-bekleden is specialist in het stofferen van trappen met sisal
  • Al ruim 15 jaar ervaring in het leggen van sisal bekleding
  • De beste kwaliteit door gebruik van ondertapijt
SAMPLES AANVRAGEN

Sisal trapbekleding voor een natuurlijke uitstraling

Trap-Bekleden.nl | Uw Specialist voor het stofferen van trappen met sisal

Vraag offerte aan
Sisal Tapijt Antraciet kl.015

Sisal Tapijt Antraciet kl.015

Sisal Tapijt Manilla Zilver kl.019

Sisal Tapijt Manilla Zilver kl.019

Sisal Tapijt Manilla Grijs kl.014

Sisal Tapijt Manilla Grijs kl.014

Sisal Tapijt Manilla Cognac kl.008

Sisal Tapijt Manilla Cognac kl.008

Sisal Tapijt Manilla Tweed kl.007

Sisal Tapijt Manilla Tweed kl.007

Sisal Tapijt Manilla Roest kl.010

Sisal Tapijt Manilla Roest kl.010

Sisal is vernoemd naar de Mexicaanse havenstad Sisal, vanuit deze plaats werd vroeger de meeste sisal geëxporteerd. De naam van het plaatsje komt van het Maya siísil, hetgeen ‘vochtigheid’ betekent. Sisal is een natuurlijk product, het wordt gemaakt van de vezels van een bepaalde plantensoort: de Agave (Agave Sisalana) die voornamelijk in Zuid Amerika groeit. Ook komt deze plant voor in Afrika, India en Azie.

Sisal kent men voornamelijk van het sterke sisal touw, maar dankzij de moderne weeftechnieken maakt men er ook Karpetten(matten) en Vloerbedekking van.

Meer informatie over sisal kunt u vinden op Wikipedia.

Sisal natuur-tapijt vereist slechts een eenvoudige verzorging. Regelmatig stofzuigen, afgestemd op de gebruiksintensiteit, is de eerste en belangrijkste vereiste. In vertrekken waar een lage relatieve vochtigheidsgraad heerst, verdient het aanbeveling om van tijd tot tijd met een vochtverstuiver het vochtpercentage in de lucht op te voeren tot 60 – 70%.

Een hygrometer in de kamer is daarbij een uitstekend hulpmiddel. Bij een goede luchtvochtigheid verlengt u de levensduur van uw sisal tapijt. Tapijten in geverfde of gebleekte uitvoering dient u te beschermen tegen langdurig invallend zonlicht.

Hoe kun je vlekken direct verwijderen? Verse, nog vochtige vlekken zijn het makkelijkst te verwijderen. Daarom direct met een goed absorberende doek of keukenpapier deppen. Niet wrijven! Dit maakt de vlek alleen maar groter. Veel vlekken zijn met water oplosbaar, vooral direct nadat de vlek is veroorzaakt. Deppen met een in lauw water gedrenkte doek zal in veel gevallen het vlekrestant geheel of bijna geheel doen verdwijnen. Met een droge doek als nabehandeling het achtergebleven gedeelte opnemen.

Is de vlek erg hardnekkig? Voeg dan wat azijn of ammonia toe aan het lauwe water. Herhaal de behandeling indien nodig (nogmaals, niet wrijven) en bespoedig daarna met warme blaaslucht de droging.

Hoe behandel je ingedroogde en oude vlekken?

Probeer deze weg te krabben met een lepel of de achterkant van een mes. Werk altijd naar het hart van de vlek. Daarna zuigen of opvegen en de reeds eerder genoemde behandeling toepassen.

Niet met water op te lossen vlekken kunt u behandelen met EnviroDri-poeder. Herhaal desnoods deze behandeling. Uw woninginrichter heeft voor u EnviroDri-poeder of kan het voor u bestellen. Sommige vlekken zijn erg moeilijk te verwijderen, vooral als er niet onmiddelijk is (kan worden) behandeld. Zorg er wel voor dat de vlek zich niet kan uitbreiden. Absorberend keukenpapier biedt u daarbij goede hulp.

Kortom: alles wat droog is droog laten, vochtvlekken onmiddelijk deppen en behandelen als eerder omschreven, vetvlekken zijn in vele gevallen te verwijderen met wasbenzine of tri, verkrijgbaar bij de drogist.

Sisal Trap met zijkanten

Sisal Vloerbedekking in slaapkamer

Sisal Style schoenen 😉